Öğrencilere çevre kirliliği ile ilgili çizgi film, boşluk doldurma ve çoktan seçmeli soruların yer aldığı etkileşimli içerik sunulur. (https://lms.apitwist.com/mod/hvp/view.php?id=7664&forceview=1) Daha sonra öğrenciler ayağa kalkıp sıralı şekilde dizilirler ve ilk öğrenciden başlayarak sırayla 1 ve 2 olarak öğrencilere numaralar verilir. Aynı sayıya denk gelenler bir grup olurlar. 20 kişilik öğrenci grubunda böylelikle onar kişilik iki grup oluşturulur. Gruplara oylama ile seçilen problem durumu verilir. Her grubun problem durumuna bir his (hayatın içinden sorun) cümlesi oluşturması ve afiş tasarlaması beklendiği söylenir. Afiş tasarlama için öncelikle fon kartonu, makas ve renkli kalemler kullanılır. Gruptaki on öğrenciden beşi somut afiş, kalan beşi de dijital afiş tasarlamada görev alabilir. İlgili görev dağılımının grup öğrencilerine bağlı olduğu vurgulanır.
Öğrencilerin fon kartonlarına hazırladıkları afişi Canva uygulamasında yapmaları istenir. Bunun için bilgisayar başına oturan her iki öğrenci kendi grup problemi için dijital afiş tasarlamalıdır. Temel öğelerin hatırlatıldığı ısınma oyunu gerekiyorsa tekrardan oynanır. Öğrencilerin Canva kullanımı esnasında uygulamadaki komutlar haricinde zemin-şekil, renk uyumu, büyüklük-küçüklük vb. görsel tasarım ilkeleri de hatırlatılır. Dersin sonucunda hazırlanan afişler öğretmen tarafından yedeklenir.
Öğrenci sorumlulukları:
Grupların bir sonraki hafta için problemlerini savunacak, karşı grubu kendi problemleri üzerinde çalışmaya ikna edecek çalışmalar hazırlamaları istenir. Örnek olarak karaoke, drama, skeç, gezi, kısa film, röportaj vb. etkinliklerin planlanabileceği belirtilir. Afiş değerlendirme ölçekleri üzerinde bir sonraki derste konuşulacağı ve dönütlerin verileceği vurgulanır. En yüksek puan alan bir afişin grup etkinliklerinde kullanılacağı hatırlatılır.